Nieuws

Opnieuw roze lintje borstkankerzorg voor MCL

1439897650_Roze lintjeHet Oncologisch Centrum Leeuwarden, onderdeel van het MCL, voldoet aan de normen die de Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Medisch Centrum Leeuwarden ontvangt daarom het Roze Lintje Borstkankerzorg 2015. De Monitor Borstkankerzorg combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen.

Via de Monitor (www.monitorborstkanker.nl) zijn alle gegevens in te zien. De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.

Congressen over borstkanker
Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft als taak zo veel mogelijk borstkankerpatiënten te informeren over het ziektebeeld, de behandelmogelijkheden en de keuzes die patiënten daarin hebben (shared decision). Er worden geregeld congressen en bijeenkomsten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van BVN.

 

Aug 2015