Nieuws

Roze lintje voor borstkankerzorg Antonius Ziekenhuis

Het Antonius Ziekenhuis is trots op het behalen van het landelijk erkende roze lintje voor borstkankerzorg. Dit betekent dat het ziekenhuis in zowel Sneek als in Emmeloord borstkankerzorg biedt op het hoogste niveau. Het roze Lintje is een meetinstrument ontwikkeld door de BVN (borstkanker vereniging Nederland) om de kwaliteit van de borstkankerzorg te meten en te vergelijken. Het roze lintje is een leidraad voor patiënten om te kiezen voor goede borstkankerzorg, die aansluit bij de specifieke wensen van de patiënt.

Elk jaar worden de eisen om het keurmerk te behalen strenger. De borstkankervereniging geeft hiermee een impuls aan verbetering van de borstkankerzorg in Nederland. Buiten deze eisen legt het borstkankerteam van het Antonius Ziekenhuis de lat ook zelf steeds hoger. Het team meet voortdurend hoe patiënten de zorg ervaren, zodat hier direct op ingespeeld kan worden. Verder neemt het ziekenhuis deel aan wetenschappelijk onderzoek en wordt er samengewerkt met andere ziekenhuizen in de provincie Friesland.

“Luisteren naar patiënten, continu verbeteren van de zorg en steeds streven naar de beste borstkankerzorg op maat voor elke patiënt. Dat is wat we erg belangrijk vinden,” aldus Kitty van Riel, oncologisch chirurg. “Het is fijn dat we hiervoor beloond worden met het roze lintje. De toekenning van het borstkankerlintje is een erkenning van de inzet van ons borstkankerteam.”