Nieuws

Prijs voor serious game “skip-a-beat”, co-creatie Antonius Sneek, Nij Smellinghe en Happitech

Op de Games for Health Europe conferentie in Utrecht heeft een onderzoeksteam, met daarin zorgverleners van het Antonius Ziekenhuis Sneek en ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten een belangrijke prijs gewonnen. De serious game ‘Skip a Beat’ van Happitech, waar de zorgverleners mee samenwerken, is uitgekozen door het UMCU voor doorontwikkeling en validatie. Dit is de tweede validatiesamenwerking deze maand, nadat eerder ook het AMC is aangesloten in het validatietraject om Skip a Beat naar een hoger niveau te tillen.

Jack Thiadens, voorzitter Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep benadrukt het belang van innovatie .“Dit soort initiatieven is heel waardevol voor onze patiënten. We zijn dan ook trots op de erkenning voor deze zorgverleners in Drachten en Sneek. Met dergelijke innovatie en co-creatielaten we zien dat voorbereid willen zijn op de toekomst. De game ‘Skip a Beat’ biedt volgens Joris Arts, ziekenhuisapotheker in het Antonius Ziekenhuis, mogelijkheden voor de inzet in de gezondheidszorg. “Door het spel te spelen gaat je hartslag naar beneden. De verwachting is dat patiënten daardoor minder stress ervaren bij ingrepen. Een mogelijk toekomstbeeld is dat er minder medicatie nodig is om patiënten tot rust te laten komen.”

Het effect van de game wordt op dit moment in Nij Smellinghe getest. “Wij testen de game vlak voor kleine operatieve ingrepen. De patiënten die de game spelen worden vergeleken met een vergelijkbare groep patiënten die de game niet speelt,” licht Marald Wikkeling toe. Wikkeling is als vaatchirurg verbonden aan de Heelkunde Friesland Groep en Nij Smellinghe.

“Het is prachtig dat Skip a Beat wordt omarmd door zowel de patiënten als ziekenhuizen. Skip a Beat is nog maar het begin voor een betere, betaalbare en leukere zorg ” zegt Yosef Safi Harb, oprichter van Happitech.