Nieuws

Uitbreiding dienstverlening Proctologie Friesland

In de kliniek van Proctologie Friesland in Sûnenz Centrum kunnen patiënten nu naast hemorroïdeklachten (aambeien) ook terecht voor fissura ani klachten (pijnlijke kloven rond de anus). Proctologie Friesland is een initiatief van Heelkunde Friesland, Nij Smellinghe en zorgverzekeraar De Friesland.

Bij het vermoeden van fissura ani kan de huisarts de patiënt vanaf nu doorverwijzen naar de Proctologie Friesland kliniek. Vooraf wordt de patiënt gevraagd een vragenlijst in te vullen zodat de eerste screening al voorafgaand aan de afspraak plaatsvindt. Onderzoek en behandeling vinden zo veel mogelijk binnen hetzelfde bezoek plaats.

Resultaten

Sinds juni 2016 is de Proctologie kliniek gestart en zijn ruim 80 patiënten op afspraak geweest.  Slechts één op de tien patiënten moest worden doorverwezen naar het ziekenhuis. Patiënten geven aan zeer tevreden te zijn over de behandeling, de ontvangen informatie en het uiteindelijke resultaat.

Extra aandacht voor preventie

Chirurgen Looijen, Möllers, Zijlstra en Hess hebben samen met de assistenten Anneke Groen en Rigna Stelpstra extra aandacht voor preventie.

Anneke Groen: ‘Wij hebben ruim tijd voor de patiënt en geven voorlichting voor een gezonde toilethouding, gunstige voeding en leefstijl’.

Rigna Stelpstra
Proctologie Friesland