Opnieuw Roze lintjes borstkankerzorg Friesland

Heelkunde Friesland en de vier Friese ziekenhuizen hebben opnieuw het Roze Lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen

 

Heelkunde Friesland en de vier Friese ziekenhuizen hebben opnieuw het Roze Lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen van Borstkankervereniging Nederland (BVN).

Het lintje is bedoeld om patiëntgerichte  borstkankerzorg te verbeteren en als ondersteunende informatie voor patiënten, hun relaties en hun huisartsen. Borstkankervereniging Nederland kent jaarlijks in juli het roze lintje toe aan ziekenhuizen die voldoen aan de criteria voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Heelkunde Friesland werkt sinds 2017 samen met de Friese ziekenhuizen Antonius, MCL, Nij Smellinghe en Tjongerschans om te komen tot een provinciaal borstkankercentrum. Volgens plan moet dat in 2019 gestalte krijgen. De diagnose kan dan plaatsvinden op vier locaties. De operatie vindt voor alle patiënten plaats in Leeuwarden. Nazorg, chemo- of hormoontherapie kan in het ziekenhuis naar keuze worden geboden. Door de samenwerking zal de kwaliteit van de zorg overal van hetzelfde hoge niveau zijn.