[vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1472550576492{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/2″]

hernia umbilicalis

[vc_toggle title=”Klachten en symptomen” el_id=”1472550260687-af337be0-774c”]

Een navelbreuk is een zwakke plek in de buikwand. Daardoor komt er wat buikvet naar buiten. Als de breuk groot is komt er ook darm naar buiten. De navel ziet eruit als een bult.

Een navelbreuk komt bij baby’s vrij vaak voor. Meestal is de navelbreuk aangeboren, maar de breuk kan ook in het eerste levensjaar ontstaan. Dit gebeurt wanneer het navellitteken niet stevig genoeg is. Het is een onschuldige aandoening. Bij baby’s geneest een navelbreuk meestal binnen drie jaar vanzelf.

Ook volwassenen kunnen een navelbreuk krijgen. Dit gebeurt als de buikwand verslapt is, bijvoorbeeld door overgewicht, zwangerschap of zwaar lichamelijk werk. Bij volwassenen groeit de breuk niet meer dicht.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Behandeling” el_id=”1472550330099-66632ccf-eb65″]Hebt u geen last van de navelbreuk, dan hoeft u er niets aan te laten doen.Hebt u pijn door de navelbreuk, dan kunt u kiezen voor een operatie. Dit kan met een snee in de buik of met een laparoscopie. De arts duwt de ingewanden terug de buikwand in. De snee in de buikwand naait ze dicht. Dit is een kleine ingreep. U hoeft niet in het ziekenhuis te blijven. Bij grotere breuken gebruikt de arts vaak een kunststof matje om de opening mee dicht te maken. Voor deze operatie moet u een dag of een paar dagen in het ziekenhuis blijven.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Nazorg” el_id=”1472550370562-3b8276e8-3d63″]De dag na de operatie mag u de pleister verwijderen. Meestal is de wond droog, dan hoeft u de wond niet meer opnieuw te verbinden. Indien de wond nog lekt kunt u hem afdekken met een pleister of een gaasje.

De dag na de operatie mag u weer douchen, baden mag weer wanneer de hechtingen verwijderd zijn.

Na het douchen de wond voorzichtig droogdeppen.

Bij hoesten en niezen kunt u eventueel tegendruk op de wond geven, door de hand op de wond te leggen.

Wanneer u zich goed voelt kunt u uw werkzaamheden hervatten.

Tot zes weken na de ingreep mag u niet zwaar tillen.[/vc_toggle][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1472550677866{margin-left: 20px !important;border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;border-left-color: #f3f3f3 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #f3f3f3 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #f3f3f3 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #f3f3f3 !important;border-bottom-style: solid !important;border-radius: 2px !important;}”]

Navelbreuk wordt behandeld binnen het vakgebied

[/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]