[vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1472550576492{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_toggle title=”Behandeling” open=”true” el_id=”1472550330099-66632ccf-eb65″]Bij een gastric bypass wordt de maag kleiner gemaakt en het spijsverteringskanaal gedeeltelijk omgeleid. Soms is het nodig dat de chirurg eerst een gastric sleeve resectie uitvoert.

De chirurg maakt van het bovenste deel van de maag een klein maagzakje met behulp van nietjes. Dit nieuwe maagje heeft een volume van ongeveer een espressokopje. Daardoor kunt u niet veel meer eten. Het maagzakje wordt verbonden met de dunne darm waardoor voedsel via een smalle doorgang direct naar de dunne darm gaat. De ‘uitgeschakelde’ restmaag en omgeleide twaalfvingerige darm blijven in het lichaam en worden niet verwijderd. Er is geen doorgang meer naar de rest van de maag. Het einde van de twaalfvingerige darm, die uit de ‘oude’ maag komt, wordt weer verbonden met de dunne darm. Daardoor komt het maag, gal- en pancreas-sap alsnog in het voedsel en wordt het verteerd.

Met een gastric bypass heeft u snel een vol gevoel bij het eten, een gevoel dat lang aanhoudt. Dat komt doordat de operatie ook iets verandert in de werking van de hormonen. U heeft minder eetlust, minder zin in calorierijk eten en soms heeft u een opgeblazen gevoel.

De omleiding zorg ervoor dat het voedsel een deel van de dunne darm overslaat. Uw lichaam heeft daardoor minder gelegenheid om voedsel op te nemen. U krijgt dus minder vetten en andere voedingsstoffen binnen.

Mogelijke complicaties
Net als bij elke andere operatie kunnen complicaties optreden. Dit kunnen zijn:
• naadlekkage;
• braken;
• galstenen;
• dumping;
• vitaminetekort.

Het sterftecijfer voor een gastric bypass ligt (internationaal) op ongeveer 1 op de 350 patiënten. Voor Heelkunde Friesland en het MCL is dat 1 op 1000 patiënten.

Meer informatie kunt u vinden op : http://www.centrumvoorobesitasnederland.nl

1439991040_maag (1)[/vc_toggle][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1472550677866{margin-left: 20px !important;border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;border-left-color: #f3f3f3 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #f3f3f3 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #f3f3f3 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #f3f3f3 !important;border-bottom-style: solid !important;border-radius: 2px !important;}”]

Overgewicht: Gastric bypass (maagomleiding) wordt behandeld binnen het vakgebied

[/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

Bij deze chirurgen kunt u terecht voor een behandeling van overgewicht: Gastric bypass (maagomleiding)

[/vc_column][/vc_row]