[vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1472550576492{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_toggle title=”Behandeling” open=”true” el_id=”1472550330099-66632ccf-eb65″]Bij de gastric-sleeve operatie, wordt de buitenbocht van de maag verwijderd, waardoor een kleine buisvormige maag overblijft. Het darmstelsel wordt niet aangepast. Dat betekent dat alles wat u eet en drinkt ook wordt opgenomen in het lichaam. Sinds kort wordt de operatie uitgevoerd als primaire operatie voor morbide obesitas. De gastric-sleeve operatie werd van oudsher maar wordt nog steeds toegepast – uit veiligheidsoverwegingen – als tussenstap bij mensen met een BMI van 55 of hoger, om na verloop van tijd een gastric-bypass operatie uit te voeren.

Bij een gastric sleeve operatie wordt 60 tot 85% van de maag verwijderd, zodat een smalle, buisvormige maag overblijft. Het gedeelte van de maag waar het voedsel naar de darm gaat, de pylorus (maagportier), blijft intact.

De nieuwe maag heeft een volume van ongeveer 100 tot 150 ml. Bij het eten ontstaat snel een verzadigd gevoel. Dit gevoel van verzadiging blijft ook langer bestaan. Hiernaast neemt het hongergevoel af door hormonale veranderingen.

Complicaties
Net als elke andere (chirurgische) ingreep komen ook bij een gastric bypass complicaties die voor, die tijdens of na de ingreep kunnen optreden.
• Naadlekkage
• Braken
• Galstenen
• Vitaminetekort
• Maagzuurproblemen of reflux

Sterftecijfer
Het sterftecijfer ligt (internationaal) op ongeveer 1 op de 350 operaties. Voor Heelkunde Friesland en het MCL is dat vergelijkbaar.

Meer informatie kunt u vinden op6 : www.centrumvoorobesitasnederland.nl

1439991040_maag[/vc_toggle][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1472550677866{margin-left: 20px !important;border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;border-left-color: #f3f3f3 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #f3f3f3 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #f3f3f3 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #f3f3f3 !important;border-bottom-style: solid !important;border-radius: 2px !important;}”]

Overgewicht: Gastric Sleeve (maagverkleining) wordt behandeld binnen het vakgebied

[/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

Bij deze chirurgen kunt u terecht voor een behandeling van overgewicht: Gastric Sleeve (maagverkleining)

[/vc_column][/vc_row]