[vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1472550576492{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_toggle title=”Behandeling” open=”true” el_id=”1472550330099-66632ccf-eb65″]Deze variant op de gewone gastric bypass heeft een andere maag-darmverbinding. De mini gastric bypass is voor het eerst beschreven en uitgevoerd door Rutledge in 2001. Deze variant van de Roux-en-Y gastric bypass kenmerkt zich door een andere maag-darm verbinding (Billroth II maag-darm verbinding), die wordt aangesloten op een lange,
nauwe, -sleeve- pouch.

Voordelen van de ingreep ten opzichte van de klassieke gastric bypass: de ingreep is korter, veiliger, duurzamer, effectiever en makkelijk te reviseren. Ook op langere termijn zijn voordelen van deze operatie ten opzichte van de klassieke gastric bypass goed beschreven. Het nadeel van deze operatie is de kans op terugvloed van gal in de maag of slokdarm: deze kans is < 2% en is behandelbaar met medicijnen of een betrekkelijk eenvoudige operatie. Bij het eten ontstaat dus snel een verzadigd gevoel, dat lang aanhoudt. Dat heeft te maken met hormonale effecten van de operatie: het gevolg is verminderde eetlust, soms een opgeblazen gevoel en minder zin in calorierijke voeding.
De omleiding zorg ervoor dat het voedsel een deel van de dunne darm overslaat. Hierdoor heeft het lichaam minder mogelijkheid om voedingsstoffen op te nemen. Het effect is onder andere een verminderde opnamecapaciteit van vetten en andere voedingsstoffen.

Mogelijke complicaties
Net als bij elke andere operatie kunnen complicaties optreden. Dit kunnen zijn:
• naadlekkage;
• braken;
• galstenen;
• dumping;
• vitaminetekort.

Het sterftecijfer voor een gastric bypass ligt (internationaal) op ongeveer 1 op de 350 patiënten. Voor Heelkunde Friesland en het MCL is dat 1 op 1000 patiënten.

Meer informatie kunt u vinden op : http://www.centrumvoorobesitasnederland.nl

Mini bypass[/vc_toggle][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1472550677866{margin-left: 20px !important;border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;border-left-color: #f3f3f3 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #f3f3f3 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #f3f3f3 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #f3f3f3 !important;border-bottom-style: solid !important;border-radius: 2px !important;}”]

Overgewicht: Mini gastric bypass wordt behandeld binnen het vakgebied

[/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

Bij deze chirurgen kunt u terecht voor een behandeling van overgewicht: mini gastric bypass

[/vc_column][/vc_row]