Alle Friese chirurgen verenigd in één organisatie

   info@heelkundefriesland.nl  Henri Dunantweg 2, 8934 AD - Leeuwarden

De gastro-intestinale chirurgie richt zich op patiënten met aandoeningen van de buik- en spijsverteringsorganen.

Bij het uitvoeren van gastro-intestinale chirurgie worden patiënten behandeld voor goed- en kwaadaardige aandoeningen in de buik- en aan spijsverteringsorganen. De chirurgen van de Heelkunde Friesland Groep hebben zich in het bijzonder toegelegd op de dikke darm en endeldarmchirurgie (colorectale chirurgie), slokdarm- en maagchirurgie, overgewichtschirurgie (bariatrische chirurgie), chirurgie van lever, alvleesklier en galwegen, buikwand(breuk)chirurgie, anti-refluxchirurgie en chirurgie van de anus en bekkenbodem (proctologie).

Alle operaties worden uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen in een gespecialiseerd multidisciplinair behandelteam, waarbij intensief wordt samengewerkt met de maag- darm- lever artsen, internist-oncologen, radiotherapeuten, radiologen, anesthesiologen en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Wetenschap, onderwijs en innovatie staat bij ons hoog in het vaandel.

In principe worden alle patiënten die een slokdarm, maag of darmoperatie ondergaan behandeld volgens het zogeheten Enhanced Recovery After Surgery-programma, kortweg het ERAS-programma. Dit programma richt zich voor, tijdens en na de operatie op een versneld herstelprogramma. Hierbij wordt een actieve bijdrage van u als patiënt gevraagd. Uit onderzoek is gebleken dat met het toepassen van het ERAS-programma de patiënt minder kans op complicaties heeft en sneller herstelt. Daarnaast wordt er op indicatie prehabilitatie toegepast. Dit houdt in dat patiënten vooraf hun voedingstoestand en conditie optimaliseren met hulp van een diëtist en fysiotherapeut.

Hier kunt u terecht voor Gastro Intestinale (GE)-chirurgie

Ziekenhuizen

Heelkunde Friesland is opgericht in 2014 en voortgekomen uit vier Friese chirurgische maatschappen.

CONTACT

MEDIA

© Copyright Heelkunde Friesland 2024 | Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid

Gebouwd door: NEXT LEAD